Welke wandelschoenen kiezen – Tips

Als je besloten hebt om actief te gaan wandelen, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens wandeltochten zoals de Vierdaagse in Nijmegen, is het daarna van belang om de juiste uitrusting aan te schaffen en wandelschoenen spelen daarbij uiteraard een essentiële rol.

Maar welke wandelschoenen moet je dan kiezen? Er is een uitgebreide keuze aan wandelschoenen voor dames en heren in diverse soorten en maten en in diverse prijsklasses, waarop moet je dan letten?

Wandelschoenen – lichtgewicht en ademend

Een wandelschoen hoort licht van gewicht te zijn, je moet er immers een flinke afstand mee afleggen over mogelijk diverse ondergronden, dan wil je niet een zware schoen aan je voeten meezeulen. Daarnaast moet de schoen ook ademend zijn. Als je voeten oververhit raken, dan loop je kans op blaren en andere blessures.

Wandelschoenen – demping

Daarnaast is demping van belang bij een goede heren- of dames wandelschoen, zodat de schoen de ‘schokken’ tijdens het lopen kan opvangen. De demping hoort het grootste te zijn bij de hiel.

De binnenzool hoort comfortabel aan te voelen en vormt de laag tussen de voet en de schoen. De binnenzool draagt ook bij aan de demping.

Wandelschoenen – waterdicht

In ons klimaat is het bijna onmogelijk om aan natte weersomstandigheden te ontsnappen tijdens het wandelen. Een goede wandelschoen is dan ook waterdicht en beschermt je tegen regenbuien en natte ondergronden.

Wandelschoenen vervangen

Een gemiddelde wandelschoen is net als iedere andere schoen aan slijtage onderhevig en gaat tussen de 500 en 1000 kilometer mee. Daarna is het aan te bevelen om een nieuw paar wandelschoenen aan te schaffen.

Wandelschoenen koop je online

Of je nu wil wandelen tijdens je vakantie, lange of korte wandeltochten wil gaan afleggen of stevig schoeisel wil tijdens je city trip, de beste wandelschoenen koop je online via Sportschoenen24. We bieden een uitgebreid aanbod aan dames wandelschoenen en wandelschoenen voor heren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0
Connecting
Please wait...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?