Tennisschoenen kopen – waar op letten

Je wilt tennisschoenen kopen voor je trainingen of wedstrijden, maar waar moet je nu op letten? Hoe kies je de juiste dames tennisschoen of tennisschoen voor heren?

Tennisschoen – ondergrond

Allereerst is het van belang om te weten op wat voor tenniscourts je zult spelen. Wat voor ondergrond is het? Speel je voornamelijk binnen op tapijt, hardcourt of juist buiten op gras of gravel? Je manier van tennis spelen verandert, afhankelijk van de ondergrond waarop je tennis speelt.

Op gravel is het belangrijk dat je een goede grip hebt. Die grip is bij tennis op gras ook belangrijk, maar daarbij is snelheid en wendbaarheid ook essentieel.

Gravel tennisschoenen

Bij het spelen op gravel is grip van belang, maar daarnaast moet de zool op een dusdanige wijze ontworpen zijn, dat het makkelijk is om het gravel uit je tennisschoenen te halen. Een gravel tennisschoen moet van flexibel materiaal gemaakt zijn, om de speler comfort te bieden en bewegingsvrijheid te geven, maar dit materiaal moet ook wel duurzaam zijn en een goede bescherming bieden aan de voet, vanwege de specifieke manier van tennis spelen op een gravel tennisbaan.

Hardcourt tennisschoenen

Voor het spelen op hardcourt heb je met name een tennisschoen nodig waarbij de zool veel demping geeft, omdat het spelen op deze ondergrond belastend is voor je benen en voeten. Daarnaast moet de hardcourt tennisschoen ook van duurzaam en stevig materiaal gemaakt zijn, om je voeten en enkels voldoende bescherming te bieden. Uiteraard geeft dit materiaal nog wel voldoende comfort en flexibiliteit aan de speler of speelster.

Gras tennisschoenen

Voor het spelen op gras heb je tennisschoenen nodig met een goede grip, omdat het gras, afhankelijk van het moment van spelen en door weersomstandigheden, glad kan zijn. De gras tennisschoen moet van flexibel materiaal gemaakt zijn, zodat het schoeisel comfortabel om de voet zit en de tennisspeler of –speelster veel wendbaarheid en bewegingsvrijheid geeft. Daarnaast moet de zool van gras tennisschoenen vlak zijn, zodat het court niet beschadigd raakt.

Tennisschoenen koop je online bij Sportschoenen24

Bepaal voordat je een nieuw paar tennisschoenen aanschaft eerst op wat voor ondergrond je voornamelijk zult spelen en stem daar je keuze voor je dames tennisschoenen of heren tennisschoenen op af.

Maar of je nu op hardcourt, gras of travel speelt, de beste en meest trendy tennisschoenen koop je online via Sportschoenen24!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0
Connecting
Please wait...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?