Suede sportschoenen schoonmaken

Suede sportschoenen schoonmaken is niet zo eenvoudig als het reinigen van andere sportschoenen, maar met het juiste materiaal en het volgen van de juiste stappen voor het reinigen van je suede schoenen kun je je sneakers weer in een goede staat terugbrengen.

Als je suede sportschoenen wil schoonmaken, zorg er dan voor dat ze droog zijn. Indien je sportschoenen van suede nat zijn, zet ze dan absoluut niet in direct zonlicht of bij de kachel. Berg ze echter ook niet vochtig op, aangezien suede schoenen kunnen beschimmelen.

Suede spray

Om te voorkomen dat vuil zich aan je sportschoenen van suede gaat hechten, is het belangrijk om ze voor te behandelen met een suede spray. Deze spray brengt een beschermende laag aan op je schoenen en daardoor hecht vuil zich moeilijker aan het suede. Een suede spray is bij veel schoenmakers en schoenenzaken verkrijgbaar.

Houd de spray ongeveer 30 centimeter van je schoenen voor het beste resultaat en laat ze daarna geruime tijd drogen. De geur van de suede spray is overigens niet erg prettig, maar die geur hecht zich niet aan je sportschoenen.

Materiaal suede sportschoenen schoonmaken

Voor het reinigen van je suede schoenen is een suede borstel onmisbaar. Dit borsteltje is bij de meeste schoenmakers verkrijgbaar.

Borstel je sneakers voorzichtig om het aangehechte vuil te verwijderen. Borstel altijd dezelfde richting op, dus zeker niet heen en weer borstelen!

Daarnaast vertoont suede op sportschoenen ook regelmatig slijtage en kan een suede borstel niet gebruikt worden om vuil te verwijderen. Gebruik hiervoor de ruwe kant van een gum en beweeg deze heen en weer, hierdoor komt het vuil ook los.

Watervlekken en suede sportschoenen

Om watervlekken van je sportschoenen van suede te verwijderen, maak je het gehele suede gedeelte vochtig met water met de suede borstel. Zoals eerder gemeld, beweeg altijd één kant op, beweeg met de borstel nooit heen en weer. Zorg ervoor dat het water gelijkwaardig is verdeeld over het gehele suede gedeelte. Laat de suede sportschoenen daarna 24 uur drogen, maar doe dit niet in direct zonlicht of bij de kachel. Nadat de schoenen zijn opgedroogd, borstel je ze met de suede borstel en herstel je het suede.

Vetvlekken en suede sportschoenen

Vetvlekken kunnen moeilijk te verwijderen zijn van je sportschoenen van suede. Azijn op een klein borsteltje, zoals bijvoorbeeld een tandenborstel, wil dan nog wel eens helpen. Behandel de vlek met het borsteltje voorzichtig, wrijf het daarna droog met een doek en laat het geruime tijd drogen. Behandel het dan na met de suede borstel.

0
Connecting
Please wait...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?