Sneakers in de wasmachine wassen

Sneakers kunnen in de wasmachine gewassen worden, maar het is wel van belang dat je een aantal stappen volgt om dit goed te laten verlopen. 

Stap 1 – Haal de veters uit je sneaker

Als je sneakers in de wasmachine wil wassen, dan haal je als eerste stap de veters uit je sportschoenen. Uiteraard kunnen de veters mee gewassen worden om ze optimaal schoon te krijgen. Stop de veters dan in een speciaal wasnetje of een kussensloop, anders kunnen ze vast komen te zitten in de afvoer.

Stap 2 – Schoonmaken met borstel

Voordat je de sneakers in de wasmachine stopt, verwijder je eerst het meest de grote stukken vuiligheid met een zachte (tanden)borstel. Vergeet ook de zool niet. Als het vuil in de zool van je sneaker hardnekkig is, kun je dit ook verwijderen met een wattenstaafje, de spitse kant van een pen of een tandenstoker.

Stap 3 – Sneakers wassen in de wasmachine

Stop daarna je sneakers in een kussensloop en sluit die af met veiligheidsspelden. Hierdoor bescherm je zowel je schoenen als je wasmachine. Gebruik vloeibaar wasmiddel, waspoeder kan namelijk in je schoenen blijven zitten. Om krimpen door hoge temperaturen te voorkomen, is het raadzaam om met koud water te wassen.

Stap 4 – Sneakers drogen

Na de wasbeurt moet je de sneakers laten drogen en wees hierbij niet ongeduldig, het kan soms wel dagen duren voordat een sneaker opgedroogd is. Zet de sportschoenen niet in direct zonlicht en je kan bijvoorbeeld ballen van keukenpapier of tissues in je sneakers stoppen, zodat ze dezelfde vorm behouden. Gebruik absoluut geen wasdroger om je schoenen te laten drogen!

Uitgebreid aanbod sneakers

Als je op zoek bent naar een nieuw paar sneakers, dan ben je bij Sportschoenen24 aan het juiste adres! We bieden je een uitgebreide keuze aan dames sneakers, sneakers voor heren en sneakers voor kids.

Disclaimer: uiteraard gebeurt het wassen van je sneakers op eigen risico. Sportschoenen24 is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor beschadigingen en dergelijke bij het wassen van je sneakers in de wasmachine. Wees er ook van bewust dat bij de meeste sportwinkels je garantie vervalt als je de sneakers in de wasmachine wast.

0
Connecting
Please wait...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?