Onitsuka Tiger sportschoenen

De geschiedenis van Onitsuka Tiger sportschoenen gaat terug naar 1949, toen de Japanner Kihachiro Onitsuka zijn bedrijf startte. Hij had niet een doordacht bedrijfsplan, maar wel een grote passie voor gezondheid en een bijzondere belangstelling voor de gezondheid van de Japanse jeugd.

Onitsuka geloofde sterk in het idee dat sport het leven van mensen een positieve wending kan geven. Anima Sana in Corpore Sano: een gezonde geest in een gezond lichaam. Deze Latijnse spreuk vormde de grondslag van Onitsuka Tiger en werd later het acroniem ‘ASICS’.

Onitsuka Tiger en innovatie

Door de jaren heen heeft Onitsuka Tiger een leidende rol gespeeld op het gebied van innovatie. Zo zorgde de OK Basketball Shoe in 1950 voor een ware doorbraak op het gebied van sportschoeneninnovatie, de basketballspelers waren veel wendbaarder met deze Onitsuka Tiger sportschoenen. Ook de Onitsuka Magic Runner uit de jaren vijftig met luchtcirculatie en de Runspark uit 1964 zijn goede voorbeelden van innovatie op het gebied van sportschoenen.

Onitsuka Tiger en Asics sportschoenen

Onitsuka Tiger bleef een leidende rol spelen op het gebied van sportschoenen en ontwikkelde bijvoorbeeld de Onitsuka California sportschoen, die inspeelde op de groeiende populariteit van joggen in de jaren zeventig.

Het Japanse sportmerk groeide uiteindelijk uit tot Asics en werd een van de vooraanstaande sportmerken ter wereld. In 2002 besloot Asics tot een herlancering van Onitsuka Tiger, waarbij de klassiekers van Onitsuka als beginpunt werden genomen, maar werden aangepast aan de eisen van de moderne tijd en de kleuren en constructie werden veranderd. Dat leidde uiteindelijk tot de herintroductie van de Onitsuka Toger Mexico 66 sportschoenen, California 78 modellen en Nippon Made schoeisel.

Onitsuka Tiger Sportschoenen koop je online

Wil je ook trendy sportschoenen van Onitsuka Tiger? Sportschoenen24 heeft een divers aanbod aan trendy Onitsuka Tiger sportschoenen voor dames en kinderen. Maak een keuze uit ons assortiment en koop online je Onitsuka Tiger sneakers.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0
Connecting
Please wait...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?