Onderhouden van voetbalschoenen

Na aanschaf van je nieuwe voetbalschoenen wil je uiteraard zo lang mogelijk van je nieuwe kicksen genieten en daarbij is het onderhouden van je voetbalschoenen essentieel!

Het is wel van belang dat je weet wat voor soort voetbalschoen je hebt, er zijn namelijk leren voetbalschoenen en synthetische voetbalschoenen en het onderhouden van de twee soorten voetbalschoenen vraagt een specifieke benadering.

Onderhouden van leren voetbalschoenen

Een leren voetbalschoen heeft voordelen ten opzichte van een synthetische voetbalschoen. Het leer van de voetbalschoen vormt zich naar je voet, waardoor het materiaal uiteindelijk een betere pasvorm heeft en comfortabeler aanvoelt. Daarnaast heb je met een leren voetbalschoen ook meer balgevoel.

Het is echter wel van belang dat je een leren voetbalschoen goed onderhoudt en schoenen van leer vragen nu eenmaal meer onderhoud dan synthetische voetbalschoenen.

Voor het onderhoud van leren voetbalschoenen is ledervet nodig en na aanschaf van je voetbalschoenen moeten ze voor het eerste gebruik ook ingevet worden. Maak je leren voetbalschoenen na elke training of wedstrijd ook schoon en droog ze met een doek. Vet ze daarna in met ledervet, dit houdt het leer soepel en daardoor gaat het ook langer mee.

Gebruik bij het schoonmaken van je voetbalschoenen nooit schoonmaaksprays of andere reinigingsmiddelen, dit tast de voetbalschoen en de stiksels van de schoen aan. Leg je schoenen ook nooit te drogen op een verwarming, dit is niet goed voor het leer. Een prop kranten haalt ook het vocht uit de schoen.

Onderhouden van synthetische voetbalschoenen

Een synthetische voetbalschoen vergt minder onderhoud dan een leren voetbalschoen en zijn bovendien goedkoper. Dit betekent echter niet dat je niets aan zo’n voetbalschoen hoeft te doen..

Maak na elke voetbaltraining of –wedstrijd je schoenen schoon met een zacht borsteltje of een vochtige doek. Als je synthetische voetbalschoenen erg vuil zijn, dan kun je ook een zachte borstel en wat water gebruiken.

Uitgebreid assortiment aan voetbalschoenen

Of je nu professional bent of amateur, op natuurgras, kunstgras of in de zaal speelt, de beste voetbalschoenen koop je online via Sportschoenen24!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0
Connecting
Please wait...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?