De geschiedenis van sneakers

Sneakers zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken, maar deze schoenen zijn niet altijd zo populair geweest als tegenwoordig. De geschiedenis van sneakers gaat terug naar het einde van de achttiende eeuw, maar die gympen waren behoorlijk primitief. Deze schoenen hadden rubberzolen, maar er waren geen rechter- of linkerschoenen.

Aan het einde van de negentiende eeuw begon de U.S. Rubber Company met het produceren van de Keds, een sneaker die bestond uit rubber en canvas. Vanaf 1917 werden deze schoenen massaal geproduceerd en de naam ‘sneaker’ stamt uit deze tijd. De betekenis van het woord sneaker komt van het feit dat de schoenen zo stil waren, dat je iemand ongemerkt en stil kon benaderen (‘to sneak up’). In hetzelfde jaar begon Marquis Converse met het produceren van de eerste basketbalschoen, genaamd ‘Converse All Stars’. Tot op de dag van vandaag zijn de Converse All Stars de best verkopende basketballschoenen in de geschiedenis van sportschoenen.

De bekendheid van sneakers nam toe vanaf 1924, toen de Duitser Adi Dassler onder het merk Adidas een sportschoen begon te produceren. De populariteit van de Adidas sneakers nam toe nadat verschillende sporthelden, waaronder Jesse Owens, Olympische medailles wonnen op sneakers van het Duitse merk.

Sneakers als statement

Tijdens de eerste helft van de twintigste eeuw werden sportschoenen met name gebruikt voor het beoefenen van sportactiviteiten, maar dat veranderde vanaf de jaren vijftig, toen sneakers met name door de jeugd als fashion – statement werden gedragen.

De wereldwijde verkoop van gympen kreeg een grote push vanaf 1984, toen Michael Jordan een contract met Nike aanging en de Air Jordans op de markt werden gebracht. Deze schoenen groeiden uit tot de bekendste sneakers ter wereld en tot op de dag van vandaag, geruime tijd na de actieve carrière van Michael Jordan, zijn de Air Jordans nog altijd zeer populair.

Sneakers koop je online bij Sportschoenen24

Sportschoenen24 heeft een uitgebreid assortiment aan sneakers voor dames, heren sneakers en sportschoenen voor kinderen in verscheidene soorten, maten en kleuren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0
Connecting
Please wait...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?